• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Wat is het effect van aanraken?

Tijdens een coachsessie in mijn praktijk kun je ervoor kiezen om op een behandeltafel te gaan liggen. Terwijl ik met je in gesprek ga, lig je op de behandeltafel. Terwijl je ontspannen op de behandeltafel ligt, pas ik subtiele ontspanningstechnieken toe om je het zo comfortabel mogelijk te maken. Wat is het effect van het aanraken nu precies?

Een aanraking is een hele duidelijke manier van lichaamstaal. Je huid is eigenlijk ook een manier om te communiceren. Daarnaast heeft je huid receptoren die, behalve hitte en kou bijvoorbeeld, ook een aanraking ‘registreren’. Deze registratie zorgt voor een signaal naar de hersenen en vervolgens wordt endorfine aangemaakt, het gelukshormoon en oxytocine, het ‘knuffelhormoon’.

De meeste van mijn cliënten ervaren aanraken als iets fijns. Ontspannen liggend op een behandeltafel kan het lichaam ons soms haarfijn antwoorden geven op vragen waar we mee zitten. Aanraken kan iets losmaken. Ik kan letterlijk ‘iets raken’ bij je. Dat is altijd OK. Wat ik ook raak, het mag er zijn. Een lichaamsgerichte coachsessie geeft je stilte en ontspanning. Vanuit de stilte en ontspanning komen de antwoorde en inzichten die je nodig hebt vaak vanzelf.

Interesse? Je bent van harte welkom!

(Ben je aanvullend verzekerd? Mogelijk dat de kosten van een sessie vergoed worden door je zorgverzekering)

 

Zonnebloem