• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Inspiratie voor de ondernemer

Spreker, auteur en ondernemer Erik Smithuis startte op 20 mei 2015 zijn reis naar Santiago de Compostela. Het werd een spirituele zoektocht van 800 kilometer en hij schreef er een boek over: Een reis van 800 kilometer, de 10 inzichten tijdens mijn spirituele zoektocht.

Zijn boek bevat 10 inzichten voor succesvol ondernemersschap. Het zijn inzichten die mij als ondernemer zo bekend voorkomen en tegelijkertijd voegt Erik Smithuis er een spirituele dimensie aan toe. Ik licht er twee uit.

Het eerste inzicht: Koester je droom. Een droom is iets kostbaars, iets zachts en fijns. Het is een uitdrukking van ons diepste zijn, van ons diepste wezen en verdienst zorgvuldigheid en aandacht. Een echte droom is als het ware een ontmoeting met jezelf met iets groters en iets hogers. Het gaat niet om kleine of grote dromen, het gaat om de intentie waarmee wij iets doen. Ik voeg hier graag toe: Als je geen dromen hebt, kunnen ze ook niet uitkomen. Ik heb zoals Erik Smithuis aangeeft, pen en papier gepakt en mijn droom opgeschreven. Het geeft richting aan mijn leven!

Het negende inzicht: De echte reis is de reis naar binnen.  Een van de sleutels tot geluk, tot een leven in balans en vreugde, is zelfinzicht. Het beter we onszelf kennen en weten wat ons gelukkig maakt, waar onze krachten en onze valkuilen liggen, wat we niet langer willen accepteren, hoe beter we in staat zijn om ons leven vorm te geven. Zelfinzicht leidt tot groei. Dat vraagt ‘slow thinking’ en dat vraagt je af en toe terugtrekken in stilte of in de natuur. Ook hier geldt: schrijf op wat je gelukkig maakt. Wat is je diepste wens? Wat is je verlangen? Als coach is mediteren en reflecteren onderdeel van mijn leven. Even uit mijn hoofd. Of zoals Carl Jung zegt “Who looks outsite, dreams; who looks inside awakes”.

 

Het boek van Erik Smithuis is een boek wat je binnen handbereik kunt houden om af en toe weer op te pakken en inspiratie op te doen.

Erik Smithuis, Een reis van 800 kilometer, de 10 inzichten tijdens mijn spirituele zoektocht.

ISBN 978-90-825484-0-2