• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Een eeuwige optimist

Ik ben een groot fan van Scott Hamilton. Nooit van gehoord? Dat kan. Scott Hamilton is een Amerikaans voormalig Olympisch kampioen en wereldkampioen kunstrijden en tegenwoordig vooral ‘cancersurvivor’. Naast een ziekte als kind die volgens artsen ongeneeslijk zou zijn, heeft hij inmiddels meerdere keren kanker overleefd. Scott noemt zichzelf een ‘eternal optimist’. Voor mij is Scott een enorme inspiratiebron. Hij ziet in alles iets positiefs. Het fijne van ons huidige digitale tijdperk is dat ik via Twitter en Facebook kan lezen wat hij zoal doet vandaag de dag en dat is nogal wat. Hij schreef meedere boeken, onder meer “The Great Eight: How to be happy even when you have every reason to be miserable”. Hij richtte ook zijn eigen instituut op voor behandeling en onderzoek van kanker, Scott CARES (www.scottcares.org). Er zijn mensen die hem omschrijven als een medisch wonder en ik kan niets anders dan het hiermee eens te zijn.

Volgens wetenschappers is voor 50% bepaald of je optimisch in het leven staat. Nog eens 10% wordt bepaald door ‘de omstandigheden’ zoals je baan, je huis en je geld. Blijft er nog 40% over dat je zelf kunt invullen. Je kunt niet alles veranderen, maar altijd nog 40%. De keuze ligt bij jou, bij de manier waarop je naar dingen kijkt. Het begint bij een blik in de spiegel. Ben je bewust van je eigen reacties en gedachten. En vooral, zoek naar inspiratie bij anderen. Bij Scott Hamilton bijvoorbeeld.

 

41Ma8r+ubXL._AC_US218_