• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Optimisme werkt als een virus

Optimisme (en ook pessimisme) werken als een virus. Sta je positief in het leven? Dan ‘besmet’ je daarmee je omgeving. Hoe heerlijk is dat! Optimisten inspireren. Jij als optimist weet wat je zelf onder controle hebt en wat niet. Eén van de grootste verschillen tussen optimisten en pessimisten is dat optimisten veerkrachtig zijn als het gaat om aanpassen aan een nieuwe situatie. Dat inspireert anderen.

Als je van nature een optimist bent, dan kan het nog wel eens lastig zijn om met pessimistisch ingestelde mensen in je omgeving om te gaan. Mensen die altijd klagen, eindeloos roddelen of soms bewust anderen kleineren. Zit je zelf lekker in je vel, dan zal het je wel lukken om met negatief ingestelde personen om te gaan. Om negatief ingestelde personen een positieve draai te laten maken, is lastig. Hun negatieve kijk op het leven zit diep verborgen in hun systeem. Het kunnen gebeurtenissen zijn, al heel vroeg in het leven, die ervoor gezorgd hebben dat iemand niet anders gewend is dan het glas te zien als halfleeg. Het is hen zo aangeleerd. Hoe ga je als optimist om met negatief ingestelde personen? Laat je niet meeslepen door het negatieve. Laat het gerust van je afglijden en laat de negativiteit bij de ander.

Voor als de optimist nog in je verborgen zit, hierbij 3 tips:

  1. Maak je leven eenvoudiger. Als je agenda vol staat met dingen die je ‘moet’ doen, is optimistisch in het leven staan lastiger.
  2. Maak er het beste van. Sta je op de bus te wachten? Kijk eens om je heen of knoop een gesprek aan met een onbekende.
  3. Oordeel niet te snel over jezelf. Je maakt een keuze en dan blijkt achteraf dat het allemaal anders uitpakt. Optimisten hebben altijd een doel voor ogen. Houd vast aan je (levens)doel!