• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

De kracht van intenties

Woorden zijn krachtig, Woorden kunnen sterke gevoelens oproepen als liefde en blijdschap en ook woede en frustratie. Wat gebeurt er nu eigenlijk als wij deze woorden gebruiken? Is het echt zo dat je ’terugkrijgt wat je uitstraalt’? Werkt dit boemerang effect zo?

Er bestaat een Wet van Intentie. Dichter en vertaler Willem Glaudemans omschrijft dat als “aan elke schepping ligt een bewuste intentie ten grondslag, er kan niets geschapen zijn zonder intentie’. Met intentie kun je iets manifesteren. De intentie waarmee je iets doet, is de intentie die naar je terugkeert. Aan de resultaten herken je de intentie zoals je aan de vruchten de boom herkent, zo zegt Willem Glaudemans. Hier komt het principe om de hoek kijken van ‘het gelijke trekt het gelijke aan’. Volgens Willem Glaudemans zijn er twee soorten intenties: Liefde of angst. Elk lichaam, elk object heeft een energieveld om zich heen en straalt energie uit omdat alles is samengesteld uit energiedeeltjes die in trilling zijn. Liefde en angst hebben een eigen trillingsfrequentie en de trilling van liefde ‘resoneert’ met liefde en de trilling van angst resoneert met angst. Als iets uit liefde voortkomt, dat weet je dus ook wat je aan het vermeerderen bent.

Wat een heerlijk simpele benadering, het is liefde of het is angst. Een andere variant is er niet. Als ik twijfel of ik iets wel of niet moet doen, of ik iets nodig heb of niet, het is voor mij allemaal terug te herleiden naar deze twee intenties. Bij twijfel stel ik mij de vraag of ik iets uit liefde doe of uit angst. En het goede nieuws is dat intenties altijd te veranderen zijn. Was mijn intentie angst, dan kan ik deze intentie wegnemen. Daarmee heb ik een enorme keuzevrijheid. Eigenlijk weet ik diep van binnen ook wel wat mijn intentie is.

Er ligt echter ook een ‘gevaar’ op de loer. Ook je ego kan intentie gebruiken. Het ego ‘vertaalt’ intentie zo dat als je maar sterk genoeg aan iets denkt, je het naar je toe kan trekken. Het gaat dan vaak over materiële zaken als een huis of een auto. Nu trekken wij naar ons toe wat we uitstralen, maar dat is nu net vaak niet hetgeen wat wij bewust wensen. Je moet eigenlijk al bezitten wat je wenst, anders kun je het ook niet aantrekken. Hier is het device: Niet zoeken, maar vinden. Al de antwoorden die je in je leven nodig hebt, draag je al in je. Dit principe is heel simpel, het ook doen is mijn uitdaging in het leven.

 

Gebaseerd op: Het boek van de Universele Wetten door Willem Glaudemans, ISBN 9789020211511