• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Optimistisch leven, drie tips

Hoe heerlijk lijkt het jou om optimistisch door het leven te gaan? Het is niet vanzelfsprekend dat je dit van jongs af aan hebt meegekregen. Drie tips die je kunnen helpen.

Breinvoedsel
Veel voedingstoffen zijn essentieel voor de mentale gezondheid. Visolie is er een van. In visolie zitten omega-3 vetzuren als DHA en EPA. Zeker als je geen viseter bent, is de kans redelijk aanwezig dat je te weinig van deze essentiële vetzuren binnenkrijgt. Je kunt ze makkelijk toevoegen aan je voeding in de vorm van capsules, bijvoorbeeld van het merk AOV en Orthica.

Compassie naar jezelf
Zeg je wel eens tegen jezelf “Hoe heb ik zo stom kunnen zijn!” of “Ik kan dit gewoon niet!”. Klinkt dit bekend? Hoe zou je je voelen als een goede vriend(in) dit tegen je zou zeggen? Waarschijnlijk zouden deze woorden wel even binnenkomen. Compassie naar jezelf betekent dat je zonder oordeel naar jezelf kijkt. Is dat makkelijk? Nee, (lang) niet altijd. Compassie naar jezelf betekent luisteren naar je hartsverlangen. Misschien heb je jezelf opgeofferd en voorrang gegeven aan anderen. Dat heb je om redenen gedaan. Jezelf even terugtrekken kan je dichter bij je hartsverlangen brengen.

Herken je drivers
Als kind heb je misschien geleerd wat de drijvende krachten zijn in het leven, drivers.
Dit zijn (vanuit de z.g. Transactionele Analyse):
Doe je best!
Schiet op!
Doe anderen een genoegen!
Wees sterk!
Wees perfect!
Deze divers lijken een hele positieve boodschap, maar ze kunnen je behoorlijk belemmeren in je groei en in je ontwikkeling. Het goede nieuws is dat alles wat je ooit aangeleerd is, je ook weer kunt afleren! Is er een driver die iets bij je oproept? Daar is een opening voor je om een stap te zetten om meer optimisme in je leven te brengen.