• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Iets aan je droge huid doen en tegelijk lekker slapen?

Wat is het nut van het smeren van olie op je droge huid in de winter? Word je huid nu echt zacht en soepel van al dat smeren met olie? Ja, mits je maar de goede olie gebruikt en dat is plantaardige olie. Plantaardige olie is gelijk aan ons eigen huidvet en trekt in de huid. Het laat de huid ademen.

Wat doet olie met je huid als deze olie niet plantaardig is? De meeste oliën die niet plantaardig zijn, zijn gemaakt op basis van paraffine olie. Dit is voor fabrikanten een goedkope grondstof. Deze oliën trekken niet in de huid, maar leggen een laagje olie op de huid. Je poriën raken hierbij verstopt en dat is nu iets wat je net niet wilt. Ook zal je huid na verloop van tijd wéér droog aanvoelen en dan wil je weer opnieuw olie op je huid smeren.

Plantaardige oliën zijn onder meer amandelolie of jojoba olie. Soms wordt er bijv. lavendel aan toegevoegd en krijg je een heerlijk geurende lichaamsolie. Behalve de voedende stoffen in plantaardige oliën, profiteert je huid ook van de voordelen die lavendel biedt: ontspanning.

Ik adviseer zelf graag het merk Alqvimia of Weleda. Smeer wat Lavendelolie ’s avonds op je huid. Geniet van de ontspanning en slaap lekker! De Lavendelolie doet zelf ’s nachts de rest.

 

Lavendelfoto