• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Wat is het geheim van de vrouw die 122 jaar werd?

De oudste vrouw die ooit geleefd heeft is de Franse Jeanne Calmert. Zij werd 122 jaar en 164 dagen! Hoe werd zij zo oud?

 

Zij kwam uit een rijke familie en zij heeft nooit hoeven werken. Dat zal toch niet het enige zijn geweest waarom zij zo oud werd? Ze deed aan tennis, zwemmen, fietsen en piano spelen en ze hield van opera. Zelf zegt ze dat ze oud geworden is door een ‘dieet’ van olijfolie, port en een kilo chocolade per week. Tot vijf jaar voor haar dood heeft ze gerookt, niet meer dan 2 sigaretten per dag. Ze is tot op hoge leeftijd helder van geest geweest, hoewel haar gezichtsvermogen in de loop van de jaren sterk verminderde.

 

Wat zou het nut van die chocolade zijn geweest? Van donkere chocolade (met minimaal 70% cacao) is bekend dat het een positief effect heeft op het verlagen van het slechte LDL cholesterol en het verhogen van het goede HDL cholesterol. Donkere chocolade zit vol met flavonoïden (antioxidanten). Als je een liefhebber bent van donkere chocolade, houd je dan wel aan een blokje donkere chocolade per dag. Geniet ervan!

 

images