• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Het positieve effect van water drinken

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois hebben het effect onderzocht van het drinken van water op de gezondheid. En wat blijkt? Mensen die tot drie glazen water per dag drinken, eten 205 caloriën minder, hun zoutconsumptie daalt met 250 mg, hun suikerconsumptie met bijna 18 gram en hun cholesterolconsumptie met 21 mg per dag.

Zelfs als je de hoeveelheid water die je drinkt met slechts 1 procent verhoogt, word je al een beetje gezonder, zeggen de onderzoekers. Het grootste effect op de gezondheid had water uit de kraan, water uit een waterkoeler of flessenwater, hoewel de onderzoekers ook vloeistoffen als zwarte thee, kruidenthee en koffie meetelden. Gemiddeld dronken de ruim 18.000 volwassenen die meededen aan het onderzoek bijna een liter water per dag.

Ook al drink je op een dag één glas water meer, dan gaat je gezondheid met sprongen vooruit, zeggen de onderzoekers uit Illinois.