• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

De bittere waarheid over zoetstoffen

Westerse landen zitten midden in een obesitasepidemie. Veel mensen kampen met overwicht.

Levensmiddelenfabrikanten maken hier goed gebruik van door het aanbieden van veel ‘light’ produkten. Hierin is suiker vervangen door stoffen als saccharine en aspartaam. Hoewel kunstmatige zoetstoffen ‘light’ zijn, blijken ze in de praktijk het tegenovergestelde te doen. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die veel suikervrije frisdranken nuttigen, vaker last hebben van overgewicht. Hoe komt dit?

Kunstmatige zoetstoffen zetten ons brein op het verkeerde been. Suikers hebben een heel ander effect op ons brein dan kunstmatige zoetstoffen dat doen. Dat maakt dat ons zelfregulerend vermogen wordt verstoord. De regulering van onze bloedsuikerspiegel wordt onderuit gehaald en dat leidt in veel gevallen, direct of indirect, tot overgewicht. Helaas is er nog steeds weinig aandacht voor dit probleem.

Wat kun je hier nu zelf aan doen als je zo van zoet houdt? Kies voor natuurlijke zoetstoffen als stevia (100 procent zuiver en biologisch verbouwd) of honing. Nog beter, kies voor puur, zonder zoet!

 

suiker