• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Ook last van de muggen?

De zomer is weer begonnen. Dat is genieten van het mooie weer, maar dat betekent ook dat muggen je aardig uit de slaap kunnen houden. Wat kun je hier tegen doen zonder gebruik van chemische middelen?

Allereerst kun je hiervoor een etherische olie gebruiken: lemongrass ofwel citroengras. Deze olie heeft een sterk citroenachtige geur. Van oudsher wordt deze geur gebruikt om muggen op een afstand te houden. Hoe gebruik je dit? Een paar druppels op een tissue en leg de tissue vlak bij je bed. Een tissue is het handigst omdat je de tissue naar wens wat dichterbij of wat verder weg van je bed kunt leggen als je de citroengeur op enige moment niet meer prettig vindt. Citroengras kun je beter niet onverdund op de huid smeren omdat het huidirritatie kan veroorzaken. Gebruik de olie ook niet direct op je huid als je zwanger bent.

Een alternatief is lavendelolie. Muggen houden niet van de geur van lavendel. Je kunt een lavendelplant binnenhuis in een pot houden om de muggen buiten de deur te houden. Lavendelolie van een goede kwaliteit kun je ’s nachts op je huid aanbrengen tegen de muggen. Lavendel heeft bovendien een kalmerende werking op de huid.

Realiseer je dat muggen meer dan alleen irritant kunnen zijn. In bepaalde delen van de wereld worden ziekten als gele koorts en malaria door muggen overgedragen. Laat je goed adviseren als je plannen hebt voor een verre reis.

Slaap lekker!

 

Lavendelfoto