• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

“News is to the mind what sugar is to the body”

“News is to the mind what sugar is to the body” (Rolf Dobelli).

Is nieuws dan zo slecht? Ik zou zeggen dat nieuws in veel gevallen niet bijdraagt aan je gezondheid. Waarom? Omdat ‘het nieuws’ helaas vaak over negatieve onderwerpen gaat en dat zet ons lichaam onder druk en dan specifiek ons limbisch systeem. Dit gedeelte van de hersenen is betrokken bij emoties, geheugen, leren, motivatie en herinneringen en seksueel gedrag.

Voor een hooggevoelig persoon kan al dit negatieve nieuws behoorlijk binnenkomen. Er is ook niets mis mee om die televisie af en toe uit te zetten. Natuurlijk weet je als hooggevoelig mens dat je regelmatig je pauzes nodig hebt en een goede slaap nodig hebt, maar wat kun je als hoogsensitief persoon nu aan je voeding toevoegen? Dat is bijvoorbeeld het mineraal magnesium. Het wordt ook wel eens het anti-stress mineraal genoemd. Het werkt rustgevend op je gehele zenuwstelsel. Magnesium speelt een rol bij de overdracht van prikkels. Daarnaast hebben je hart en je nieren magnesium nodig om goed te functioneren.

Je krijgt magnesium binnen door het eten van graanproducten, groenten en noten. Een banaan zit boordevol magnesium! Als je de voorkeur hebt om magnesium als supplement te gebruiken, neem je tabletje magnesium dan ’s avonds in bij het avondeten. Voor een hoogsensitief persoon geldt dat magnesium als tablet of capsule, een ‘dubbele’ werking kan hebben omdat je nu eenmaal ook op zo’n stofje als magnesium sterk kunt reageren. Start daarom met een lage dosering en een lage dosering is heel gemakkelijk als je magnesium in poedervorm koopt. Slaap lekker (en morgen gezond weer op)!