• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Lekker in je vel

Je huid zou je een soort visitekaartjes kunnen noemen. De huid laat zien of je jong bent of wat ouder en misschien wel of je er gezond uit ziet. De huid geeft veel prijs van je innerlijke toestand. Je kunt ‘goed in je vel’ zitten.

De huid is een orgaan dat een grenslaagje vormt tussen de binnen- en buitenwereld. Dit geldt zowel voor het contact van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. De huid kan zich openstellen en afsluiten voor contact. De huid kan het contact reguleren. Iemand kan tasten en aanrakingen toelaten, maar iemand kan zich er ook voor afsluiten. Als je je er niet voor afsluit, kun je zelfs je tastzin vergroten. Deze tastzin blijft dan niet beperkt tot de huid en van een afstand kun je de aanwezigheid van mensen al voelen.

Een huidaandoening kan je ook iets vertellen over de verbinding met anderen. In hoeverre laat je mensen bij je ‘in de buurt komen’? Besmettelijke (huid)aandoeningen betekenen dat mensen even op afstand gehouden moeten worden. Ook bij een flinke griep is het verstandig wat afstand te houden. Dat kan een hele heilzame werking hebben. Je lichaam krijgt (meer) de tijd voor het genezingsproces. Er is helemaal niets mis met jezelf de tijd geven om het heilzame vermogen van je lichaam zijn werk te laten doen. Ik geeft toe, met een drukke agenda en huisgenoten die om aandacht vragen is dat soms lastig. De aandacht voor je lichaam kun je ook geven in de vorm van voldoende slaap, wat extra vitaminen en mineralen in dit winterseizoen of een boswandeling maken om frisse lucht in je lichaam toe te laten.