• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Als HSP ben je niet ‘geschikt’ voor deze wereld

Het is een vraag waar je als hoogsensitief mens mee kan worstelen: Het gevoel dat ‘de maatschappij’ het onmogelijke vraagt van jou.

Een hooggevoelig persoon of hoogsensitief persoon (hsp’er) is iemand die het vermogen heeft om veel en gedetailleerd waar te nemen. Deze waarneming bestaat uit zien, horen. voelen, ruiken, non-verbale signalen of lichaamstaal. Je voelsprieten staan helemaal open. Alles wat waargenomen wordt, wordt ook heel diepgaand ervaren en verwerkt. Een hoogsensitief persoon verbindt zich ook met al deze waarnemingen

Wanneer je bent opgegroeid in een omgeving waar weinig waardering was voor je eigen sensitiviteit, dan zou het kunnen zijn dat je jezelf als ‘lastig’ of ‘gevoelig’ bent gaan zien. Omdat je als hoogsensitief mens zoveel waarnemingen doet, ben je langer bezig met de mentale verwerking van al die waarnemingen. Het vinden van een juiste balans tussen rust en activiteit is dan ook een belangrijke focus voor jou. Om deze balans te vinden is het nodig dat je weet wie je bent. Dat is heel iets anders dan anderen mogelijk van jou verwachten.

Focus op jezelf! Als jij je kwaliteiten als hooggevoelige juist weet in te zetten, kun jij op jouw eigen manier de wereld een beetje mooier maken. Dat kun je niet als je je focus hebt op het vervullen van de behoeften van anderen. Jij hebt je eigen steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Alleen jij weet hoe je dit kunt doen! Is dat makkelijk om te ontdekken? Nee, zeker niet (altijd). Als je jouw hooggevoeligheid zou willen onderzoeken, ben je van harte welkom in mijn praktijk.