• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Spam in je hoofd

Wat doe je met spam in je e-mailbox? Niet openen en meteen deleten toch? En als je dat nu ook eens zou doen met allerlei gedachten in je hoofd? Zeker als hoogsensitief mens kan je hoofd redelijk vol zitten met gedachten, gevoelens en emoties. Als hoogsensitief mens pak je nu eenmaal sneller gevoelens en emoties van anderen op. Het kan vervolgens een hele ontdekkingstocht zijn of ze van jou zijn of misschien wel van een ander en jou ‘aangeleerd’. Je hebt altijd de keuze om deze gedachten, inzichten, gevoelens en emoties los te laten. Je hébt deze gevoelens en emoties, maar je bént ze niet. Je neemt afstand van deze ‘spam in je hoofd’. Je doet niets meer met deze gevoelens en emoties, je onderdrukt ze niet meer en je maakt er geen drama meer van. Je besluit te stoppen met investeren in wat je niét bent. Je kunt vervolgens gebruik maken van je eigen wil.

Je eigen wil gaat niet over het realiseren van iets in deze wereld, maar over de manier waarop je naar iets kijkt. Dat maakt de weg vrij voor groei. Je besluit hoé je naar iets of naar jezelf wilt gaan kijken. Begin met te kijken naar je aandacht voor iets, ook wel intentie. Het principe is ‘simpel’: Wat je zaait, zul je oogsten. Anders gezegd, met de intentie van oorlog, kun je geen vrede creëren. Of nog anders gezegd, wat je erin stopt, haal je eruit. Stop je twijfel of boosheid in iets nieuws? Dan is twijfel of boosheid (waarschijnlijk) ook het resultaat. Een intentie is een ongelooflijk krachtig middel om iets nieuws te creëren. Het is de motor voor iets nieuws. Aan alles wat je doet, is een intentie aan voorafgegaan. Dat je de bereidheid hebt om iets nieuws te gaan proberen met een zuivere intentie, is de eerste stap!