• Direct een afspraak? Bel nu met 06-54356432

Opgelucht zijn als hoogsensitief mens

Ontdekken dat je hoogsensitief bent, kan een enorme opluchting zijn. Er vallen ineens puzzelstukjes in elkaar zoals sneller vermoeid zijn, de behoefte hebben om af en toe alleen te zijn, de natuur op willen zoeken en stilte nodig hebben.

Veel hoogsensitieve mensen zijn een groot deel van hun leven bezig met het aanpassen van hun eigen leven op dat van hun omgeving. De omgeving is ‘normaal’ en het is niet ‘normaal’ om je af te toe terug te willen trekken. Je ziet als hoogsensitief mens dat je collega’s op kantoor geen last hebben van al die geluiden die het werken in een kantoortuin met zich meebrengt en wilt er niet over ‘zeuren’. Hoogsensitieve mensen kunnen dan de signalen niet opmerken die kunnen aangeven dat ze in een fase zitten om overprikkeld te raken (of dat misschien al zijn) en proberen het werken in de kantoortuin of waar dan ook dan maar vol te houden omdat dat immers ‘normaal’ is.

Als het hoogsensitief zijn je raakt en je voelt je opgelucht om het te (h)erkennen, kan dat een ontlading zijn van allerlei gevoelens. Opluchting betekent in dit geval dat je systeem weer in balans gaat komen en er meer gevoel voor harmonie kan ontstaan. Je krijgt een andere blik op de buitenwereld met ruimte voor jouw eigen wensen en principes. Jouw eigen ‘normaal’ mag daarbij centraal staan.

Als jij jouw eigen principes wilt ontdekken en wilt integreren in je leven, begeleid ik je daarbij graag!